Sideprojects voor 2017

I 💘sideprojects. Ik hou van het bijleren, het blijven foefelen tot het werkt, twintig takes nodig hebben om een demovideo te maken, en natuurlijk het lanceren van projecten en zien dat mensen het effectief ook gebruiken. Hoewel ik op dit moment mijn handen meer dan vol heb met de Prijzenvolger, ben ik ervan overtuigd dat bezig zijn met sideprojects op lange termijn een positief resultaat zal hebben. 

Dit is een lijstje van sideprojects waar ik mee bezig ben, waarvan een deel echt wel gelanceerd zal worden in 2017 en het niet enkel bij een demovideo en/of blogpost mag blijven. Welke projecten er nu wel gelanceerd worden en welke niet, zal met de tijd wel duidelijk worden. ☺️️

 • Machine learning: Ik denk dat het naderhand wel duidelijk is dat machine learning en AI veel gaat veranderen in de toekomst. En voor zij die denken dat het toekomstmuziek is en machine learning enkel voor de “elite few” zijn: op Udacity kan je een certificaat halen als self-driving car engineer voor slechts $800. Hoe gek is dat!? Mijn doel is om zeker twee projecten te lanceren die gemaakt zijn met ML/AI. Ze hoeven niet commercieel te zijn of viraal te gaan, zolang ik maar ervaring op doe met ML en leer hoe het te deployen en te gebruiken in productie. Ik wil nog niet te veel zeggen over de ML projecten waar ik aan bezig ben, maar geef wel twee tips: een is  voor boekhouding en een is voor zonnepanelen. 😉

  Update: Mijn eerste project, bierificial intelligence, is reeds online. Voor meer informatie hierover kan je de bijbehorende blogpost lezen

   
 • AWS IOT Button: Ik heb eind vorig jaar twee AWS IOT buttons laten overkomen uit de VS (bedankt, Gayad!) maar heb nog niet de tijd gevonden hier mee aan de slag te gaan. Voor zij die het niet kennen: de IOT buttons zijn kleine buttons die verbonden zijn via wifi. Op de Amerikaanse Amazon kan je dash buttons kopen, dit zijn dezelfde buttons maar Amazon heeft deze samen met merken uitgebracht. Je plakt zo een button bijvoorbeeld op de zijkant van je wasmachine en elke keer je wasmiddel op is klik je op de button. De volgende dag levert Amazon dan wasmiddel.De versies die ik heb zijn de developer versies en kan ik dus zelf programmeren. Ik zou het kunnen programmeren met de Bol.com Open API en elke keer ik dan op de button klik bestel ik dan wasmiddel bij Bol.com. De mogelijkheden zijn eindeloos. Zolang er een API is voor wat ik wil doen, kan ik het in principe met de IOT button linken. Als je suggesties hebt, mag je het altijd laten weten in de comments. 🙂

   
 • Google Home:Nog zo’n toestel dat ik heb laten afkomen uit de VS. De Google Home is de Google Assistant maar dan in een speaker ingebouwd. Voorlopig werkt het enkel in het Engels, dus ik kan niet zeggen “Hey Google, zet eens The National op”, maar dien alles in het Engels te zeggen. Het is een tof gadget en ik ben ervan overtuigd dat de technologie die daar in zit binnenkort alomtegenwoordig zal zijn, vandaar dat ik er al wat mee wou experimenteren.

  In December 2016 maakte Google bekend dat developers Actions kunnen ontwikkelen en releasen (vergelijkbaar met skills voor Alexa). Ik ben bezig aan Grandmaster Garry (naam kan nog veranderen), een bot waarmee je blind kunt schaken via je Google Home – dus zonder een schaakbord te zien. Meer hierover binnenkort.

 • Facebook Bots: In totaal heb ik aan drie bots gewerkt in 2016 waarvan geen enkele gelanceerd is:
   
  • De Bol.com Shopping bot
   Deze is nooit gelanceerd, daar de search API van Bol.com echt niet goed is en ik nooit een deftig antwoord heb gekregen op mijn mail naar de support van de API. Dus voorlopig geen shopping bot, maar wat niet is kan nog komen.
    
  • FÜÜD
   In Juli 2016 ben ik voor 3 weken naar Nice gegaan voor EIA, de European Innovation Academy. Er waren meer dan 300 medestudenten van over heel de wereld samengekomen om in drie weken een startup te lanceren.FÜÜD was een Facebook bot dat je recepten aanraadde afhankelijk van wat je nog in je ijskast had liggen. Stel dat je enkel broccoli en pasta had, dan kreeg je van Chef Botcoli een vijftal recepten met broccoli en pasta.
    
  • Wanderhint
   Wanderhint was een bot die ik samen met Jelle Van den Eede had opgericht of alleszins wilde oprichten. De bot zou je een bericht sturen elke keer we goedkope vliegtuigtickets vonden. Niet de “voor 30 euro h+t naar Ierland” maar echt de uitzonderlijke vluchten, zoals voor 180 euro h+t naar HONG KONG. De bot was quasi helemaal klaar, maar is helaas niet goedgekeurd door Facebook.
    

  Hoog tijd dus om eens echt een bot te lanceren! Al heb ik op dit moment nog geen idee wat voor bot.

 

Dit zijn in het kort de projecten waar ik mee bezig ben. Waar ben jij zoal mee bezig? Laat het weten in de comments!

Schrijf je in op de Grote Jelle Van de Vliet mailinglijst.

* verplicht veld


Summary
Article Name
Sideprojects voor 2017
Description
I ❤️️ sideprojects. In deze blogpost blik ik vooruit naar de sideprojects waar ik in 2017 aan wil werken, van machine learning gebruiken om bieren te herkennen in foto's tot schaakbots maken voor de Google Home.
Author
Publisher Name
Van de Vliet

2 reacties, RSS

 1. Joke 17 mei 2017 @ 17:56

  Heyhey!

  Ik ben op zoek naar iemand die me kan vertellen waarop ‘prijzenvolger’ het momenteel niet doet?! Is het omdat jullie met uitbereiding bezig zijn, of is de site helemaal off-line?

  Groetjes van een trouwe fan 😉

JE emailadres wordt niet getoond. Required fields are marked *

*